Regeling voor post- en koeriersbedrijven

Een ondernemer is niet verplicht gebruik te maken van de invoerregeling. Als geen gebruik wordt gemaakt van de invoerregeling, is op het moment van invoer in de EU btw verschuldigd.

Doorgaans wordt deze btw bij invoer afgedragen door het post- of koeriersbedrijf dat de producten aan de consument levert. Het post- of koeriersbedrijf int deze btw op het moment van aflevering van de consument.

Om te voorkomen dat post- en koeriersbedrijven deze btw moeten voorfinancieren komt er per 1 juli 2021 een speciale regeling voor post- en koeriersbedrijven. Door gebruik te maken van deze regeling, mogen post- en koeriersbedrijven de btw afdragen via een aparte maandelijkse aangifte. Hierdoor kunnen zij eerst de verschuldigde btw innen bij de consument.

De regeling voor post- en koeriersbedrijven kan alleen worden gebruikt voor geïmporteerde goederen met een intrinsieke waarde van maximaal € 150.

Meer informatie? download hier onze whitepaper. Voor overige vragen over e-commerce kunt u  altijd direct contact opnemen met ons kantoor via 020 760 4500.