Portaal Belastingdienst verandert

Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om uw btw-aangifte in te dienen via het ‘oude portaal’ van de Belastingdienst en moet u gebruik maken van https://mijnzakelijk.belastingdienst.nl/ De manier waarop kan worden ingelogd verschilt voor ZZP’ers of eenmanszaken en rechtspersonen of andere rechtsvormen. 

Voor ZZP’ers en eenmanszaken geldt dat inloggen mogelijk is met een DigiD. Als het niet mogelijk of wenselijk is om de DigiD te gebruiken, moet e-herkenning aangevraagd worden. Voor rechtspersonen en andere rechtsvormen zal het alleen mogelijk zijn om in te loggen met e-herkenning. Een fiscale eenheid logt in via de e-herkenning van één van de ondernemingen.

Het is belangrijk om tijdig uw e-herkenning aan te vragen. Er zal een speciale vorm van e-herkenning met veiligheidsniveau EH-3 komen voor het portal van de Belastingdienst. Voor deze e-herkenning is een abonnement nodig, maar als u kiest voor de juiste vorm van e-herkenning kan een jaarlijkse vergoeding van €24,50 worden aangevraagd via de RVO. 

Daarnaast is het uiteraard ook (zonder eigen e-herkenning) mogelijk om uw aangifte te laten opstellen en indienen door een intermediair, via aangiftesoftware. VanLoman beschikt over de juiste technische mogelijkheden en (belangrijker nog) een team aan specialisten die altijd voor uw klaar staat. Zo nemen wij niet alleen het feitelijk indienen van uw btw-aangiften over, maar zorgen ook voor “peace of mind” doordat we in een breder kan meedenken over een juiste opstelling van uw btw-aangifte, inclusief uitvoering van standaard fiscale controles vóór indiening van de btw-aangiften.

VanLoman helpt u graag bij het indienen van uw btw-aangiften. Wilt u zelf uw btw-aangiften blijven indienen, dan helpen wij u uiteraard ook graag bij vragen over het aanvragen of inloggen met e-herkenning.

Actiepunten:

  • Nadenken over de (gedeeltelijke) uitbesteding van uw btw-aangiftewerk, (en / of)
  • Tijdig aanvragen e-herkenning.

Mocht u meer informatie willen over onze aanpak voor het indienen en controleren van btw-aangiften, neem dan contact op met Maarten of Guusje (maarten.prevoo@vanloman.com / guus.mulders@vanloman.com ).

Middel 1 Terug naar insights