Fiscaliteit speelt een belangrijke rol in fusie- en overname trajecten. VanLoman is betrokken bij tientallen transacties per jaar en ons team heeft een uitstekende reputatie onder M&A adviseurs, advocatenkantoren en private equity-fondsen.

In veel gevallen bepaalt fiscaliteit de transactiestructuur. VanLoman heeft de expertise om gedurende het integrale overnametraject de fiscale aspecten van de transactie te monitoren en waar mogelijk (fiscaal) te optimaliseren. Dat begint bij de eerste onderhandelingen over de overnamestructuur in combinatie met een term sheet, gevolgd door een fiscaal due diligence en als sluitstuk het uitonderhandelen van de fiscale bepalingen in de transactiedocumentatie.

Ook het structureren van een management participatie plan of een integratietraject dat volgt op een transactie behoort tot onze expertise.

Goede fiscale advisering vergt een combinatie van ruime ervaring met het doen van transacties en diepgaande kennis van de verschillende belastingsoorten zoals vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Bij aanvang van een transactie stelt VanLoman een team samen zodat alle relevante expertises samenkomen. Dit zorgt voor het beste eindresultaat. 

De partners van VanLoman die in de transactiepraktijk werken, hebben ervaring opgedaan bij gerenommeerde advocatenkantoren en belastingadvieskantoren. Deze ervaring brengen we samen in een transactieteam waarbij de partners van VanLoman direct betrokken zijn. 

Is deze informatie voor u een goede reden voor een eerste gesprek? Belt u mij vrijblijvend via 06 5121 9669.