Invoerregeling (Import One Stop Shop)

Door gebruik te maken van de I-OSS wordt een consument niet bij ontvangst van zijn product verrast met te betalen btw. De ondernemer heeft de btw immers bij de verkoop al aan de consument in rekening gebracht.

De Invoerregeling en de hiermee corresponderende Import One Stop Shop (I-OSS) kan alleen gebruikt worden voor geïmporteerde goederen met een intrinsieke waarde van maximaal€ 150.

Door gebruik te maken van de invoerregeling wordt een consument niet verrast met btw bij ontvangst van zijn product. Daarnaast hoeft een ondernemer door de vrijstelling op het moment van invoer geen btw voor te financieren, als hij de partij is die de goederen invoert. Net zoals bij de OSS is gebruik van de invoerregeling niet verplicht.

De I-OSS melding staat los van de OSS-melding en moet maandelijks worden ingediend. De I-OSS kan gebruikt worden door zowel niet EU ondernemers als EU ondernemers. Als een niet EU ondernemer ervoor kiest om gebruik te maken van de invoerregeling, moet een vertegenwoordiger worden aangewezen. 

download hier onze whitepaper voor meer informatie. Voor overige vragen over e-commerce kunt u  altijd direct contact opnemen met ons kantoor via 020 760 4500.