Middel 1 Team overzicht

Frida Jonkers

Tax Manager

Frida Jonkers (1994) adviseert op het gebied van M&A-transacties en zowel inbound als outbound investeringen in Nederland voor (inter)nationale cliënten. Haar advieswerk in M&A-transacties omvat verschillende facetten in het transactieproces, zoals het voorbereiden van fiscale due diligence, het opzetten van acquisitiestructuren en het opstellen en onderhandelen van transactiedocumentatie. Daarnaast adviseert Frida op het gebied van de Nederlandse vennootschapsbelasting, dividendbelasting en de internationale fiscale posities van ondernemingen.

Frida studeerde in 2018 af aan Universiteit Leiden met een master in Fiscaal Recht. Na haar studie begon zij te werken bij Loyens & Loeff op de afdeling International Tax Services, waar zij grote Amerikaanse en Europese multinationale ondernemingen adviseerde op het gebied van Nederlandse vennootschapsbelasting, dividendbelasting en internationale fiscale aspecten.

Gedurende 2021 startte Frida bij RSM, waar zij haar werkzaamheden heeft uitgebreid van de advisering van grote (inter)nationale ondernemingen naar het assisteren van kopers en verkopers bij transacties. Hierbij heeft zij zich gespecialiseerd in het voorbereiden van fiscale verkoop en aankoop due diligence, opzetten van acquisitiestructuren, de begeleiding bij transactiegerelateerde documenten en post-acquisitie integratie.

In 2024 heeft Frida zich aangesloten bij het corporate M&A team bij Van Loman.

Specialisaties

Vennootschapsbelasting

Dividendbelasting

Bronbelasting

Internationaal en Europees belastingrecht

Talen

Nederlands

Engels

Opleidingen

Master Fiscaal Recht, Universiteit Leiden

Bachelor Fiscaal Recht, Universiteit Leiden

Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden

Overige professionele activiteiten

Lid Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

Lees meer

Frida Jonkers