Internationale transacties & structuren

Maximaliseer uw fiscale voordeel.

ROYALTY STRUCTURES

Nederland is een aantrekkelijke locatie om IP binnen internationale structuren te exploiteren. De belastingverdragen die Nederland heeft gesloten met andere landen, leiden in veel gevallen tot vermindering van bronbelasting die door andere landen worden geheven op de royalty betalingen. Tevens kan met de Belastingdienst de fiscale behandeling van de royalty stroom worden afgestemd, waardoor voorafgaande zekerheid verkregen kan worden over de belastingdruk.

 

FINANCIERINGSSTRUCTUREN

Nederland is een aantrekkelijke locatie om financieringsactiviteiten binnen internationale structuren te laten plaatsvinden. De belastingverdragen die Nederland heeft gesloten met andere landen leiden in veel gevallen tot vermindering van bronbelasting die door andere landen worden geheven op de rente betalingen. Tevens kan met de Belastingdienst de fiscale behandeling van de rente stroom worden afgestemd waardoor voorafgaande zekerheid verkregen kan worden over de belastingdruk.

 

HOUDSTERVENNOOTSCHAPPEN

Nederland is een aantrekkelijke locatie om houdsteractiviteiten binnen internationale structuren te laten plaatsvinden. De verschillende verdragen die Nederland heeft gesloten met andere landen leiden in veel gevallen tot vermindering van bronbelasting die door andere landen worden geheven op de dividendbetalingen. Daarbij biedt de Nederlandse belastingwet, onder voorwaarden, toepassing van de deelnemingsvrijstelling waardoor een volledige vrijstelling van belastingheffing kan worden verkregen op de dividend ontvangsten

Wij helpen u gebruik te maken van de voordelen die Nederland biedt als een aantrekkelijke locatie voor internationale transacties en structuren.

Diensten

De Boelelaan 7

1083 HJ Amsterdam

+31 (0)20 760 4500

info@vanloman.com