Over ons

Olaf van Grieken

Tel: +31 (0)20 760 4560

E-mail: olaf.van.grieken@vanloman.com

V-Card: Olaf van Grieken

Olaf (1969) heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, rechten aan de Universiteit van Leiden en audit aan de Universiteit van Tilburg. Hij begon zijn professionele loopbaan in 1991 als accountant bij Coopers & Lybrand.

Van 1993 tot 1999, heeft Olaf gewerkt als belastingadviseur in de binnenlandse adviespraktijken van twee kleine belastingadvieskantoren. Van 1999 tot 2009 werkte Olaf als senior belastingadviseur in de internationale belastingpraktijk bij KPMG Meijburg & Co. Hij was lid van het internationale leasenetwerk van KPMG.

Olaf heeft uitgebreide ervaring in het adviseren van klanten in Frankrijk, Ierland, Japan, Nederland en de Verenigde Staten bij het structureren van hun internationale investeringen. Hij spreekt vloeiend Engels en Frans.

Olaf kwam bij VANLOMAN in april 2009.

Laurens Lor

Tel: +31 (0)20 760 4552

E-mail: laurens.lor@vanloman.com

V-Card: Laurens Lor

Laurens Lor (1976) studeerde fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en startte zijn professionele loopbaan bij Arthur Andersen in de vastgoedpraktijk.

In 2001 trad Laurens toe tot Euronext, waar hij in Parijs was gevestigd tijdens de notering van het bedrijf aan de beurs. In 2003 trad Laurens in dienst bij KPMG Meijburg & Co, waar hij werkzaam was in de internationale belastingpraktijk.

De cliënten van Laurens zijn voornamelijk te vinden in de sectoren van familie bedrijven, private equity fondsen, vastgoedbedrijven en informele beleggers.

Laurens is auteur van een aantal artikelen in internationale belastingmagazines over aspecten van de Nederlandse nationale vennootschapsbelastingwetgeving in internationale context. Hij zit in het bestuur van de Nederlandse entiteiten van een Zuid-Afrikaans mijnbedrijf en is niet uitvoerend bestuurslid van een Nederlands familiebedrijf.

Laurens is een van de oprichters van VANLOMAN.

Jochem Kin

Tel: +31 (0)20 760 4586

E-mail: jochem.kin@vanloman.com

V-Card: Jochem Kin

Jochem (43) studeerde in 1999 af aan de Universiteit van Utrecht met een master in bedrijfs- en fiscaal recht. Na een aantal jaar in de internationale fiscale praktijk van EY te hebben gewerkt, trad hij in 2002 in dienst bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP. Hij werd in 2003 toegelaten tot de Amsterdamse balie en lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Jochem is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting en internationaal belastingrecht. Hij richt zich op het adviseren van nationale en internationale bedrijven en investeerders over fusies en overnames, herstructureringen en financieringen. Ook heeft Jochem uitgebreide ervaring met de fiscale aspecten van het opzetten van fondsstructuren en managementparticipatiestructuren.

Jochem heeft zich aangesloten bij VANLOMAN in juni 2018

Quote Chambers Europe 2017 – Tax:

“A good transactional lawyer who knows his stuff and produces solid and robust work”

Marc Oostenbroek

Tel: +31 (0)20 760 4540

E-mail: marc.oostenbroek@vanloman.com

V-Card: Marc Oostenbroek

Marc (39) heeft een master bedrijfskunde van de Katholieke Universiteit van Nijmegen (2004) en is in 2007 afgestudeerd met een master in rechten van de Universiteit van Amsterdam met een specialisatie in Internationaal- en Europees belastingrecht. Na 4 jaar bij Deloitte is Marc in 2010 overgestapt naar Allen & Overy. Hij is in 2010 toegelaten tot de Amsterdam balie van de Nederlandse Orde van Advocaten en is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Marc heeft ruime ervaring in het adviseren van zowel binnenlandse als internationale bedrijven met betrekking tot hun belastingzaken. Hij is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van fusies en overnames, de structurering van fondsen, het opzetten van managementparticipaties en heeft ook ruime ervaring met procederen in fiscale geschillen.

Marc heeft tevens een speciale niche focus en adviseert cliënten veelvuldig over de fiscale aspecten van managementovereenkomsten, ontslagvergoedingen, opties, aandelenplannen en managementparticipaties, Long Term Incentive Plans, de 30%-regeling, en andere employment en benefits gerelateerde zaken.

Marc kwam bij VANLOMAN in maart 2019.

FILOSOFIE/WERKWIJZE


Het fundament van onze praktijk is dat de cliënt op de eerste plaats komt. Dat resulteert in een zakelijke en persoonlijke partnerschap, die niet alleen is gericht op het leveren van een uitstekend resultaat, maar ook op wederzijdse groei en succes. We zijn trots op onze actieve deelname, open benadering en ons streven naar het ontwikkelen van sterke relaties met onze klanten. We zijn zowel een deskundig adviseur als een coach en teamgenoot. Wanneer we uw belastingaangelegenheden behandelen, begeleiden we u stap voor stap door het relevante traject, zodat u volledig betrokken en geïnformeerd bent in alle stadia. Wij geloven in een langetermijnstrategie, waarbij we altijd rekening houden met toekomstige veranderingen, uitdagingen en kansen voor uw persoonlijke en zakelijke belastingaangelegenheden. Dit zorgt ervoor dat u altijd voorop blijft lopen.

TEAM

Ons ervaren team biedt diepgaande en uitgebreide expertise op een groot aantal verschillende belastingdisciplines. Hierdoor krijgt u een team dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Onze partners en adviseurs hebben een track record opgebouwd bij grote internationale advocatenkantoren. Dit brengt uitgebreide en wereldwijde ervaring met zich mee die zich uitstrekt over Europa, Azië, Australië, Afrika en Amerika, waardoor we u door diverse complexe belastingwetten en verdragen kunnen leiden, overal ter wereld.

KWALITEIT

Onze mensen zijn goed getrainde specialisten en hebben een schat aan ervaring. We zorgen continue dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, veranderende wetgeving en regels. Daarnaast is er door onze onafhankelijkheid nooit sprake van belangenverstrengeling. Kortom: we voldoen aan alle voorwaarden om u belastingadvies te geven van de hoogste kwaliteit.

FOUR EYES PRINCIPLE


We werken met het ‘four eyes principle.’ Dat wil zeggen dat er altijd een tweede expert nogmaals kritisch naar uw zaak kijkt. Daarmee bent u niet alleen verzekerd van kwaliteit, maar ook van een tweede contactpersoon die de ins en outs van uw onderneming kent.

PRAKTISCH


We hanteren korte praktische lijnen. Onze partners zijn zelf ook adviseurs voor onze cliënten. Hij of zij is uw vaste contactpersoon die u snel een helder en bondig antwoord geeft.

PROACTIEF


Door steeds vooruit te denken en anticiperend te handelen, leveren wij kwaliteit. We begrijpen hoeveel invloed belastingen hebben op uw bedrijfsresultaten en dat ze het verschil tussen winst en verlies kunnen maken. U mag dus een daadkrachtig optreden van ons verwachten.